De sprookjes van Grimm - Gebroeders Grimm & Charlotte Dematons - Lemniscaat

Artikelnummer: 1637528
Vorige Artikel 18 van 26 Volgende
€ 29,95 (inclusief btw)

Op vooraad, voor 15.00 uur besteld, morgen in huis     |     Verzendkosten € 3,95

 

De sprookjes van Grimm - Gebroeders Grimm & Charlotte Dematons​​, Lemniscaat

De sprookjes van Grimm zijn niet weg te denken uit onze samenleving. Tussen de beroemde begin- en eindzinnen 'er was eens...' en 'ze leefden nog lang en gelukkig' spelen zich talloze avonturen af waarin hordes kabouters, kwaadaardige wolven, toverfeeën en boze stiefmoeders figureren. Maar bijna altijd weet het goede (hoewel soms op het nippertje) het kwade te overwinnen, en het kind kan weer gerust gaan slapen.

Wat echter ontbrak, was een uitvoering die oogt als een prentenboek; een boek waarmee kinderen niet alleen kunnen wegdromen bij de betoverende verhalen, maar waarin ook op iedere pagina een illustratie te zien is, waarbij geen twee prinsessen hetzelfde zijn en ieder sprookje zijn eigen sfeer heeft.
Zo'n uitgave is er nu: de nieuwe Grimm, waarvoor Charlotte Dematons honderden fullcolour illustraties maakte - soms paginagroot, een geheel vormend met de tekst, soms kleine miniatuurtjes die losjes door de sprookjes zijn gestrooid.

Ria van Hengel maakte een geheel nieuwe vertaling van de complete oorspronkelijke Duitse uitgave, waarbij zij erin geslaagd is de sprookjes op een heldere, toegankelijke manier te verwoorden zonder dat de rijke beeldtaal van de oorspronkelijke tekst verloren is gegaan.

Afmetingen: 27 x 20,5 x 4,5 cm, 558 pagina's, Hardcover

Leeftijd: vanaf 4 jaar

Uitgeverij: Lemniscaat

Bekijk hier alles van deze uitgever.

EAN: 9789056375287

      

     Gratis cadeauservice

     Nieuwsbrief

     Meld u aan voor onze nieuwsbrief
     Aanmelden

     Nieuw

     © 2012 - 2022 Villa Hoera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel