Wobbel Modellen en keuzehulp

Lastig kiezen? je kunt ons altijd even mailen of bellen voor meer informatie en persoonlijk advies. Wellicht helpt onderstaand overzicht om een keuze te maken uit het totale wobbel assortiment!

Modellen

Er zijn 4 verschillende modellen. " STARTER ", " ORIGINAL ", " WOBBEL XL " en " WOBBEL 360 "

 

Wobbel Starter:

De Wobbel Starter is het kleinere zusje van de Wobbel Original. Deze Wobbel Starter heeft een lager gewicht en een zachtere curve ten opzichte van de Original. Ook heeft deze Starter een zandloper vorm. De uiteinden zijn breder en dit geeft de Wobbel meer stabiliteit. Voor de allerkleinsten is het de ideale Wobbel om de balans te ontwikkelen en heerlijk mee te spelen.

Wobbel Original:

Het originele model zoals we hem al jaren kennen. Geschikt voor alle leeftijden, belastbaar tot 200 kg en leverbaar in veel verschillende kleuren, met of zonder vilt. Je kunt er heerlijk mee wobbelen, maar ook als hut, glijbaan, brug of loungestoel is hij uitermate geschikt. Voor grote kinderen vanaf 140 cm en volwassenen is het wobbelen lastiger omdat de kromming vrij sterk is, de knieen en enkels hebben dan de neiging om naar binnen te buigen.

Wobbel XL:

De Wobbel XL is het grote broertje van de original. Hij is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf een lichaamslengte van 140 cm. Door de grotere kromming komen de benen onder de ideale hoek te staan waardoor de knieen en enkels niet de neiging hebben om naar binnen te buigen. De XL is te krijgen met of zonder vilt. Door het grotere gewicht is de XL wat minder geschikt voor kleine kinderen, ze hebben meer moeite om de wobbel op verschillende manieren te gebruiken.

Wobbel 360:

De Wobbel 360 is een heel ander model. Hij is rond, heeft een lichte curve en biedt veel andere mogelijkheden:

- Staand balanceren.
- Zittend in de Wobbel bootje varen, ronddraaien en schommelen. 
- Staand jezelf ronddraaien met een flinke zwaai (zoals op een skateboard)
- Met een beetje kracht loopt de Wobbel360 met je mee: de Wobbelloop. 
- Met z'n tweeen ieder aan een zijde staand wip-wappen
- Omgekeerd is de Wobbel een podium, een troon, een berg of een schans.
- Spelletjes waarin de natuurkundige wetten ervaren worden, bijv.balletjes of autootjes laten rollen.

 

Materialen

Beukenhout

Alle Wobbels worden gemaakt van geperst FSC beukenhout en hebben dezelfde kwaliteit. Ze zijn uitvoerig getest en CE-gemarkeerd als veilig speelgoed. De Wobbels zijn belastbaar tot 200 KG ( Starter tot 100 KG )

Bamboe

De Bamboe Wobbels worden eveneens gemaakt van FSC beukenhout maar zijn aan de onder en bovenkant voorzien van een laag bamboe fineer. Deze bamboe fineer is erg sterk en geeft de wobbel een mooie uitstraling.

 

Lak

De Wobbel is verkrijgbaar in een aantal verschillende houtafwerkingen; Blanke lak, Whitewash (linnen), Ongelakt en een aantal Limited Edition kleuren. Wobbel gebruikt uitsluitend kindvriendelijke en watergedragen lakken en beitsen.

Blanke lak: Dit beschermt de Wobbel tegen vuil en vocht. De blanke lak laat de houtkleur mooi uitkomen.

Whitewash (Linnen): Deze whitewash lak heeft dezelde beschermende werking maar geeft de Wobbel een lichtere kleur waarbij de houtstructuur nog steeds goed zichtbaar blijft.

Ongelakt: Een ongelakte Wobbel is mooi glad afgewerkt maar heeft geen laklaag waardoor deze gevoeliger is voor vocht en vuil. Je kunt deze Wobbel eventueel zelf beschilderen of versieren!

 

Vilt en kurk

De Wobbel is verkrijgbaar met of zonder een laag vilt of kurk. Deze laag beschermt de Wobbel en de vloer tegen krassen en putjes. Bij gebruik op vloerbedekking of een groot kleed is vilt of kurk niet nodig. Op harde vloeren zoals hout, laminaat, linoleum, beton of tegels adviseren wij wel om voor vilt of kurk te kiezen.

Wolvilt: Dit EKO wolvilt is verkrijgbaar in veel kleuren, heeft een mooie natuurlijke uitstraling en is heerlijk zacht. De ORIGINAL en XL modellen zijn verkrijgbaar met een laag wolvilt.

Persvilt: Persvilt bestaat grotendeels uit gerecyclde petflessen en is erg sterk. Daardoor is deze Wobbel geschikt voor intensief gebruik. Net als het wolvilt reduceert het geluid, voorkomt krassen op de vloer en op de Wobbel. Persvilt pilt niet en is makkelijk te reinigen. De STARTER, ORIGINAL (dit heet dan PRO) en 360 modellen zijn verkrijgbaar met persvilt.

Kurk: De kurklaag beschermt de onderzijde van de wobbel en de vloer en dempt het geluid. Kleine kinderen hebben de neiging om te pulken. Kurk kan daar niet zo goed tegen. Als kinderen dat inslikken bestaat er verstikkingsgevaar. De Wobbels met kurk zijn daardoor geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De Wobbels met viltlaag zijn wel voor alle leeftijden geschikt. De kurklaag is alleen verkrijgbaar op de ORIGINAL modellen.

 

 

 

 

 

 

Gratis cadeauservice

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 Villa Hoera | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel